Home KAMPANYA Global Menkul Değerler, Ford Otosan 

Global Menkul Değerler, Ford Otosan 

0
3

için araştırma raporu yayınladı

Yüksek hizmet standartlarıyla sermaye piyasalarının gelişimine katkıda bulunan Global Menkul Değerler (GMD), hazırladığı şirket raporları ile yatırımcılara yol göstermeye devam ediyor. Global Menkul Değerler Araştırma Birimi Ford Otosan (FROTO) için Araştırma raporu yayımlarken, şirket için hisse başına 142.30 TL hedef fiyat ile yüzde 47 getiri potansiyeline işaret ederek ‘AL’ tavsiyesi verdi.

Kurulduğu 1990 yılından bu yana Türkiye’deki finans piyasalarının gelişmesi için önemli işlere imza atan Global Menkul Değerler, Ford Otosan (FROTO) için araştırma raporu hazırladı. FROTO’yu hisse başına 142.30 TL hedef fiyat ve AL tavsiyesi ile araştırma kapsamına ekleyen Global Menkul Değerler, 14 Mayıs kapanışa göre yüzde 47 getiri potansiyeline işaret etti.

Raporda Ford Otosan’ın aratan üretim kapasitesine dikkat çekilerek, “Ford Otosan, 2021-2024 döneminde 2.4 milyar Euro yatırım yaparak Türkiye (1.9 milyar Euro) ve Romanya’daki (0.5 milyar Euro) üretim tesislerinde, 2025 yılı itibarıyla toplam 934.500 adetlik yıllık üretim kapasitesine ulaşmıştır. Ford Otosan, Türkiye’nin toplam araç üretiminin yüzde 28’ini, ticari araç üretiminin yüzde 83’ünü ve Romanya’nın toplam araç üretiminin yüzde 45’ini gerçekleştirerek sektördeki lider konumunu korumaktadır” denildi.

Elektrikli motorlara hem ticaride hem binekte hızlı geçiş

Ford Otosan’ın bu yıl içinde 750- 850 milyon Euro’luk sabit kıymet yatırımı planladığı hatırlatılan raporda, bu yatırımın 620- 700 milyon Euro’luk kısmının ürün yatırımları için kullanılacağı belirtildi. Şirketin 2025 yılı itibariyle tüm modellerinde elektrikli versiyonları sunmayı hedeflediği anlatılan raporda, şunlara dikkat çekildi: “Bu kapsamda, Gölcük fabrikasında E-Transit modeli 2022 yılında üretime başladı. Buna ek olarak, Yeniköy fabrikasında 2024’ün ilk yarısında Custom’ın plug-in hibrit (PHEV) ve bataryalı elektrikli (BEV) versiyonları da devreye alınmıştır. Ayrıca, Craiova tesisinde yeni Puma Gen-E modelinin yanı sıra Courier’nin bataryalı elektrikli versiyonunun (BEV) üretimi başlamış olup, Mayıs 2025 itibarıyla Türkiye pazarına sunulmuştur. Şirket, yakın dönemde Eskişehir fabrikasında üretmeyi planladığı E-Truck modeli ile tüm modellerinin elektrikli versiyonlarını tamamlamış olacaktır. Ford Otosan’ın üretim tesisleri, içten yanmalı motorlu ve elektrikli araçları aynı üretim hatlarında esnek olarak üretebilme kabiliyetine sahiptir.”

Global Menkul Değerler hazırladığı raporunda mevcut risklere de dikkat çekti. Raporda Ford Otosan için riskler, “Yurtiçi ve ana ihracat pazarlarındaki talebi olumsuz etkileyebilecek makroekonomik gelişmeler, TL’nin Euro karşısında güçlenmesi ve rekabetin beklenenden daha agresif seyretmesi” olarak sıralandı.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here